Botuline toxine .jpg

BOTOX TEGEN OVERMATIG ZWETEN

Een behandeling met Botox is een effectieve manier om overmatig zweten onder de oksels (axilliare hyperhidrose) te behandelen. 

 

Door middel van kleine injecties wordt Botox in de huid van de oksels ingebracht waar het de zweetklieren tijdelijk inactief maakt.  De werkzaamheid van deze behandeling ligt gemiddeld rond de 3 tot 6 maanden. De meeste mensen die kiezen voor deze oplossing laten deze behandeling twee keer per jaar uitvoeren.

Duur werkzaamheid: 3-6 maanden

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van dosering.

Prijsrange: vanaf 450 euro

Dit is een prijs indicatie, er is altijd een consult nodig om te bepalen wat er in individuele gevallen nodig is.

scroll down grijslicht.png

Scrol naar onderen voor meer informatie over botuline toxine

Voor en nazorg 
Rondom een behandeling met Botox in de oksels

De behandeling

De behandeling vindt plaats in de praktijk in Leiderdorp. Deze is goed bereikbaar vanaf de A4. Je kunt makkelijk en gratis parkeren. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en bestaat uit een aantal kleine injecties met botuline toxine in de huid van de oksels waar de zweetkliertjes zich bevinden. Dit kan gevoelig zijn, maar wordt over het algemeen goed verdragen.

'Botox' is de naam die in de volksmond gebruikt wordt als het om een behandeling met botuline toxine gaat. Botuline toxine is de werkzame stof waarmee een 'botox' behandeling wordt uitgevoerd. In de praktijk maken wij gebruik van het merk Azzalure dat bekend staat om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. 

Na de behandeling

Na de injecties met Botox duurt het doorgaans enkele dagen voordat het effect merkbaar wordt. Na twee weken is het effect optimaal. Het zweten onder de oksels zal aanzienlijk verminderd, en soms zelfs geheel afwezig zijn. Naar verloop van tijd komt dit geleidelijk weer terug. Het effect houdt  gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. 

 

Werken, sport en de zon

Meteen na de behandeling kun je weer werken. Sporten mag je weer de dag na de behandeling. Je mag direct na de behandeling weer in de zon of onder de zonnebank. Wanneer je een blauw plekje hebt dien je op te passen met de zon aangezien deze onder invloed van UV stralen tot een pigmentvlekje kan leiden.

 

Welke bijwerkingen kunnen optreden na behandeling?

Bijwerkingen komen zeer weinig voor en worden gewoonlijk waargenomen binnen de eerste week na de behandeling en ze zijn tijdelijk van aard.  Bijwerkingen kunnen verband houden met het werkzame bestanddeel, de injectiemethode of beide. Na de injectie kan er wat gevoeligheid, jeuk, zwelling en/of een blauwe plek optreden.