Botox voor mannen

Botox wordt door mannen vaak gebruikt om meer rust te geven in het frons gebied. Soms wordt daar teveel spanning opgebouwd waardoor je er onbedoeld nors of bozig uit kunt zien. Botox kan helpen ontspanning te geven en voor een frissere uistraling zorgen.

De frons tekent het gezicht en zorgt voor een bezorgde en vermoeide uitstraling. Het is belangrijk om bij mannen rekening te houden met een andere anatomie dan bij vrouwen. Mannen hebben veelal een sterkere fronsspier en willen niet dat de wenkbrauw stand verandert. 

Het is belangrijk dat de arts ervaring heeft met het behandelen van mannen, en dat er rekening gehouden wordt met de wensen en verwachtingen. Voor mannen geldt des te meer, 'hoe natuurlijker hoe beter'.

Met de Softoxanalyse® kan goed ingeschat worden wat er nodig is om de uitstraling te verbeteren. 

Botox frons man.jpg

 Botox fronslijnen

Wil je graag minder zorgelijk of boos kijken? Wil je een minder diepe fronsrimpel? Of wil je voorkomen dat je fronsrimpels krijgt?

Met botuline toxine ('botox') wordt de fronsspier ontspannen. Daardoor wordt het lastiger om de wenkbrauwen te fronsen. De rimpels tussen de wenkbrauwen worden minder diep en je ziet er uitgeruster uit.

Duur werkzaamheid: 3-6 maanden

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van dosering.

Prijsrange: 95-180 euro

Dit is een prijs indicatie, er is altijd een consult nodig om te bepalen wat er in individuele gevallen nodig is.

scroll down grijslicht.png

Scrol naar onderen voor meer informatie over botuline toxine

 Zie onder 'stories' wat de Softox methode voor Marlies, Olga en Inge heeft betekend. 

Wat is 'Botox'?

'Botox' is de naam die in de volksmond gebruikt wordt als het om een behandeling met botuline toxine gaat. Botuline toxine is de werkzame stof waarmee een 'botox' behandeling wordt uitgevoerd. Marsha Wichers maakt gebruik van het merk Azzalure dat bekend staat om zijn veiligheid en betrouwbaarheid.

Botox is als medicijn op de markt, maar wordt ook al vele jaren gebruikt voor cosmetische toepassingen. Het wordt met behulp van kleine injecties in gezichtspieren aangebracht waar het zorgt voor ontspanning van deze spieren. Deze ontspanning zorgt ervoor dat de bovenliggende huid gladder wordt. Botox wordt ook gebruikt bij hoofdpijn en migraine klachten. Daarnaast werkt het bij overmatig zweten door de zweetkliertjes in de oksels te behandelen.

Na de injecties met Botox duurt het doorgaans enkele dagen voordat het effect merkbaar wordt. Na twee weken is het effect optimaal. Het effect houdt (afhankelijk van de dosering die wordt gebruikt en de sterkte van de spier) gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. 

Voor en nazorg 

Rondom een behandeling met Botox 

De behandeling

De behandeling vindt plaats in de praktijk in Leiderdorp. Deze is goed bereikbaar vanaf de A4. Je kunt makkelijk en gratis parkeren. De behandeling duurt slechts 5 tot 10 minuten en bestaat uit een aantal klein injecties met botuline toxine. Dit wordt over het algemeen goed verdragen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling dien je de spieren die behandeld zijn gedurende een uur intensief te gebruiken, bijv. fronsen of de ogen dichtknijpen. Je mag na de behandeling de eerste drie uur niet plat gaan liggen (dan bestaat de kans dat de botuline toxine zich te veel en mogelijk de verkeerde kant op verspreidt).  Na de behandeling mag je gedurende drie uur geen druk op het behandelde gebied uitoefenen. Je kunt er even aankomen om te wassen, make-up aan te brengen of af te halen, als je maar geen langdurige intensieve druk toepast. Na enkele dagen wordt het effect van de behandeling merkbaar. Na één tot twee weken is het optimaal.

 

Werken, sport en de zon

Meteen na de behandeling kun je weer werken. Sporten mag je weer de dag na de behandeling. Je mag direct na de behandeling weer in de zon of onder de zonnebank. Wanneer je een blauw plekje hebt dien je op te passen met de zon aangezien deze onder invloed van UV stralen tot een pigmentvlekje kan leiden.

 

Welke bijwerkingen kunnen optreden na behandeling?

Bijwerkingen komen zeer weinig voor en worden gewoonlijk waargenomen binnen de eerste week na de behandeling en ze zijn tijdelijk van aard.  Bijwerkingen kunnen verband houden met het werkzame bestanddeel, de injectiemethode of beide. Na de injectie kan er wat gevoeligheid, jeuk, zwelling en/of een blauwe plek optreden. Soms kan er enkele dagen sprake zijn van hoofdpijn. Een specifieke en zeldzame, tijdelijke bijwerking die na een inspuiting met botuline toxine kan optreden is een hangend ooglid (ptosis). 

'Een heel natuurlijke manier om mijn huid te verbeteren'
Yvonne over haar behandeling met Profhilo

Ik wilde graag een huidverbetering en hoopte ook op wat versteviging van de huid rond mijn kaaklijn. Ik vind het erg belangrijk dat mijn gezicht een natuurlijke uitstraling heeft en ik wil liever geen behandeling met grote hoeveelheden fillers. Marsha denkt daar gelukkig hetzelfde over en zij adviseerde mij een behandeling met Profhilo. Dit hyaluronzuur stimuleert mijn gehele huid om steviger te worden en er beter uit te gaan zien. 

 

Een maand na de kuur van twee behandelingen ziet mijn huid er gezond en fris uit. Hij voelt voller en steviger aan en het resultaat is natuurlijk. Ik ben er zeer tevreden over.