HOE KAN IK MIJN HANDEN VERJONGEN?
FAQ's over het behandelen van de handen met fillers

Image by Malin K.
Dokter Marsha Wichers

Marsha Wichers

Cosmetisch arts

KNMG

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

 Zie onder 'stories' wat de Softox methode voor Marlies, Olga en Inge heeft betekend. 

logo praktijk dokter marsha wichers.png

Hoe kun je handen opvullen?
Er zijn twee soorten fillers die je kunt gebruiken om de handen meer volume te geven. Enerzijds zijn er de hyaluronzuurfillers, maar tegenwoordig wordt Radiesse ook veel gebruikt om handen mee op te vullen. Radiesse is een afbreekbare filler gemaakt van Calciumhydroxyapatiet. De eerste 3 maanden geeft deze filler veel vulling, vervolgens zakt dat geleidelijk weg en zorgt collageen stimulatie voor een langduriger resultaat. Dat resultaat is dus wel afhankelijk van hoe sterk het lichaam reageert met collageen opbouw. Wanneer je kiest voor een hyaluronzuurfiller is het resultaat dat je ziet ongeveer 9 maanden goed, maar wordt er weinig eigen collageen gestimuleerd.

 

Resultaat van een behandeling met Radiesse
 

Wat kan ik nog meer doen om mijn handen jeugdig te houden?
Handen worden veel blootgesteld aan UV straling. Ons gezicht smeren we in om het te beschermen, maar onze handen zouden we eigenlijk ook moeten beschermen. Smeer je handen daarom ook in met een (hand)crème met UV bescherming. Daarmee vertraag je het optreden van pigmentvlekken op de handen. Zitten ze er al? Dan kun je overwegen om bij de huidtherapeut een peeling of laserbehandeling te laten doen. 

Hyaluronzuurfiller voor handen Dokter Marsha Wichers.png

Resultaat van een behandeling met Restylane (hyaluronzuurfiller)
 

Wat voor bijwerkingen kan ik van een fillerbehandeling van de handen verwachten?
Na de behandeling kun je last hebben van zwelling en blauwe plekjes. Eventuele zwelling duurt meestal 1 á 2 dagen. Blauwe plekjes zijn gemiddeld 3 tot 7 dagen zichtbaar. Uiteraard reageert iedereen anders en kan dit per persoon verschillen.

Is de behandeling van de handen pijnlijk?
De behandeling wordt meestal uitgevoerd met een canule of met een klein naaldje, afhankelijk van het gebruikte product. Omdat er verdoving in de filler zit, is de behandeling over het algemeen goed te verdragen.

Wat kost de behandeling van de handen?
De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het volumeverlies in de handen. Doorgaans kan er met 1,5 ml Radiesse een goed resultaat bereikt worden. De kosten daarvoor zijn 550 euro. Wanneer u kiest voor een hyaluronzuurfiller, zullen de kosten doorgaans 580 euro bedragen.

Waarom zijn handen zo belangrijk?
Tijdens al onze bezigheden zijn onze handen zichtbaar en dus een belangrijk onderdeel van ons voorkomen. Als we ouder worden, gaan onze handen er natuurlijk ook ouder uitzien. Dat uit zich in een drogere, dunne huid en volumeverlies. Hierdoor worden pezen en vaten zichtbaarder en gaat de huid vaak ook wat rimpelen. Wanneer je aandacht besteedt aan de huid van je gezicht is het aan te raden om ook je handen eens goed te bekijken. Past de uitstraling van je handen bij die van je gezicht?

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie
bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.

 

Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.