top of page

'Máxima ziet er nog steeds stralend uit'

Bijgewerkt op: 3 jul. 2023

Samen met Royaltydeskundige Rick Evers, heb ik een aantal royals onder de loep genomen. Want we weten een hoop van ze, maar sommige zaken willen ze liever voor zichzelf houden. Eén ervan: hun beautygeheim. Is Máxima echt zo puur natuur of heeft zij weleens 'iets' laten doen?

Tekst: Rick Evers & Marsha Wichers

Bron: The ShowbuzzRoyals zijn heuse stijliconen, Máxima en Mathilde, Kate en Letizia, ze behoren tot de meest gefotografeerde vrouwen van hun land. Hoe blijven ze zo jong? De Showbuzz schakelde cosmetisch arts Marsha Wichers in. Op haar instagrampagina neemt ze geregeld celebrities onder de loep en ontrafelt ze hun schoonheidsgeheimen. Nu doet ze dat speciaal voor De Showbuzz bij een aantal royals.


Want onlosmakelijk verbonden aan hun rol is dat overal camera's zijn en ze zichzelf steeds terugzien. Zouden ze onzeker worden van wat ze uitvergroot op de voorpagina zien? Wie ging onder het mes of liet wel eens een spuitje zetten? Marsha werkt in haar eigen praktijk in Leiden vanuit de Face Positive gedachte: in de basis tevreden zijn met jezelf, kunnen accepteren en omarmen dat je nou eenmaal ouder wordt, maar tegelijkertijd investeren en zorgen voor je huid. Sommige royals hebben dat principe omarmd, anderen zijn rigoureuzer te werk gegaan. Marsha's belangrijkste tip voor de dames van koninklijke bloede: 'Hou de behandelingen subtiel, dat vind ik beter passen bij een elegante uitstraling.'Kleine correctie voor Máxima?

'Onze koningin heeft van nature een goede botstructuur', analyseert Marsha. 'Je ziet dat bijvoorbeeld aan haar kaaklijn. Ze heeft nog steeds een mooi volume in haar jukbeenderen en wangen.' Of Máxima Botox of fillers gebruikt? Marsha waagt zich er niet aan. Als iemand in Nederland het goed zou kunnen aanpakken, dan is het natuurlijk Máxima wel. 'Als ze Moeder Natuur daarin een handje helpt, dan is dat heel subtiel en mooi gedaan.'Grote operaties zal Máxima niet achter de rug hebben, verwacht de arts. 'Het lijkt erop dat Máxima een bovenooglidcorrectie heeft laten doen. Ze had in haar jeugd altijd volle bovenoogleden en dat heeft ze nu niet meer.' Maar wellicht is het belangrijkste wat Máxima zo stralend houdt, dat ze goed onderhoud laat plegen. 'Haar huid ziet er goed uit. Ik denk dat ze vast weleens gebruik zal maken van huid verbeterende behandelingen, denk bijvoorbeeld aan Profhilo en hyaluronzuur skinboosters. Deze veranderen de vorm van het gezicht niet,

maar stimuleren collageen en maken de

huid wat voller en stralender.'
Meer lezen?

Vind je het leuk om meer te lezen over celebrities, royals en wat zij doen aan hun uiterlijk? Volg me op Instagram en lees alle Face Checks. Volgende Face Check is prinses Charlène van Monaco aan de beurt. https://www.instagram.com/marshawichers/Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page