top of page

Wél of niet starten met injectables?

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

'Ik wil er wat frisser uit zien maar ik twijfel of ik aan injectables

moet beginnen'

'Worden mijn rimpels erger dan ze waren als ik er weer mee stop?'

'Ga ik er onnatuurlijk uitzien?'Behandelingen met injectables nemen enorm in populariteit toe, maar er zijn ook nog veel misverstanden over deze behandelingen. Als cosmetisch arts krijg ik dagelijks vragen hierover. Ik leg er graag iets over uit om één en ander op te helderen.


Ten eerste, wat zijn injectables?

Injectables zijn cosmetische behandelingen die met een injectie ingebracht worden. De voornaamste zijn botuline toxine (‘Botox’) en hyaluronzuurfillers. Met ‘Botox’ worden rimpels behandeld die ontstaan door spierwerking, zoals de fronsrimpel. Botox ontspant spieren en ‘vult niets op’. Hyaluronzuurfillers zijn gels gemaakt van hyaluronzuren waarmee rimpels opgevuld kunnen worden en volumeverlies in het gezicht hersteld kan worden. Je kunt er bijvoorbeeld ingevallen wangen of dunner geworden lippen mee opvullen. Hyaluronzuurskinboosters worden gebruikt om de huid te verbeteren en te hydrateren. Er zijn ook behandelingen die meer gericht zijn op het verstevigen van de huid zoals Sculptra en Profhilo. Deze veranderen de vorm van het gezicht niet, maar zorgen voor een stevigere en vollere huid.


Injectables zijn zeer veilig, maar zorg er wel voor dat je door een cosmetisch arts met veel ervaring wordt behandeld. Alleen artsen mogen injectables inbrengen, maar niet iedere arts heeft daar even veel ervaring mee.


Worden mijn rimpels erger dan ze waren als weer stop met injectables?

Nee, zeker niet. Maar zorg er altijd voor dat je subtiele behandelingen laat uitvoeren. Laat geen vormen in je gezicht creëren die er nooit geweest zijn. Wanneer de huid opgerekt wordt zoals bij de extreme lipvergrotingen, kan het zijn dat deze niet meer wordt zoals ze was. Je kunt je dat ook wel voorstellen bij een huid die langdurig op spanning komt te staan.

Wanneer je kiest voor subtiel herstel van volume in je wangen en rond je mond, zal de huid er juist steeds beter uit gaan zien. Het collageen in je huid krijgt een boost, het hyaluronzuur zorgt voor een vollere en gehydrateerde huid. Na een goed uitgevoerde behandeling ga je een paar jaar terug in de tijd en zie je er uitgerust uit.


Wanneer je Botox gebruikt zullen de behandelde spiertjes tijdelijk minder sterk werken, waardoor rimpeltjes verzachten. De werking van de spiertjes komt áltijd weer terug. Dus de rimpels ook.. Maar ze zijn zeker niet erger dan ze waren. Je zet de veroudering als het ware even op pauze. Neem bijvoorbeeld de frons: zodra de spier weer gaat werken, zal de huid op die plek weer gaan ‘vouwen’ en zal het rimpeltje weer terugkomen. Maar de huid zal er beter uit zien dan wanneer er geen Botox gebruikt zou zijn.Ga ik er onnatuurlijk uitzien?

Nee!! Niet als je bij mij in de behandelstoel ligt. Het is écht heel belangrijk dat je jouw cosmetisch arts zorgvuldig kiest. Ga daarbij af op je gevoel en wat je ziet. Wat voor mens is jouw arts? Wat voor smaak heeft hij of zij? Is er voldoende opleiding en nascholing? Beschikt jouw arts over een goed esthetisch oog? Het is natuurlijk lastig om alles te weten te komen, maar vraag om voor en na foto’s van behandelingen die de arts zelf heeft uitgevoerd. Daarmee krijg je echt een goede indruk van wat je kunt verwachten.
Meer weten?

Wil je meer weten over injectables en of deze behandelingen geschikt zijn voor jou? Wil je graag je huid op een zo natuurlijk mogelijke manier verbeteren? Kom eens langs op een consult om de mogelijkheden te bespreken. Op de website kun je ook meer informatie vinden.

Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page