top of page

FACE POSITIVITY

Marsha Wichers over Face Positivity

Face Positivity staat voor een positieve accepterende houding ten opzichte van je gezicht en alles dat bij jouw gezicht hoort. Zoals de dingen die je mooi vindt aan je gezicht, maar ook de aspecten waar je minder blij mee bent. Face positivity gaat ook over het kunnen accepteren van veroudering in het gezicht.

Mijn ervaring leert dat het -met name voor mensen die veel waarde aan hun uiterlijk hechten- lastig is om te accepteren dat het uiterlijk een andere positie inneemt naarmate je ouder wordt. Ouder worden gaat gepaard met verlies van jeugdigheid, maar het brengt iets heel anders, namelijk wijsheid. Helaas is onze maatschappij erg gericht op de buitenkant en lijkt het soms wel of het krijgen van rimpels iets is dat te allen tijde voorkomen moet worden. Dat maakt ook dat veroudering in het uiterlijk impliciet een negatieve lading krijgt. 

Het wordt tijd om daar eens anders naar te gaan kijken. De mooiste mensen op mijn pad zijn de mensen die stralen en tevreden zijn met wie en hoe ze zijn, inclusief rimpels. Maar ook díe mensen vinden het fijn om goed voor hun huid te zorgen, make-up te dragen en andere 'schoonheidsrituelen' uit te oefenen. In onze moderne tijd mag een medisch cosmetische behandeling ook onderdeel uitmaken van dit 'ritueel'.
 
Helaas worden behandelingen met botox en fillers vaak nog met wat argwaan bekeken omdat men denkt dat je er 'onnatuurlijk' door uit gaat zien. Maar ik kan je vertellen - als het subtiel gebeurt - is het resultaat prachtig en natuurlijk. Het wordt vaak pas onnatuurlijk als er geprobeerd wordt om grote veranderingen te bereiken, meestal ook in een poging de leeftijd te ontkennen. Dat is gewoon niet realistisch en wordt vaak ook niet mooi.
 
Ik kijk tijdens een gezichtsanalyse en behandeling veel meer naar uitstraling en hoe je dit kunt verbeteren. Want een lachend positief gezicht is het meest aantrekkelijke gezicht dat er is!

Hartje.png

Marsha

bottom of page