top of page

Huidverbetering met injectables

Bijgewerkt op: 18 mrt.
 

Bij het woord 'injectables' denken veel mensen direct aan het opspuiten van lippen en jukbeenderen. Maar met injectables kun je nog veel meer dan alleen ‘opvullen’. Je kunt de huid langdurig verbeteren waardoor deze voller en stralender wordt. Op een veilige manier en met natuurlijk ogende resultaten. Wie wil dat niet??

 


Injectables....

Injectables is een verzamelnaam van injecteerbare producten voor de huid, zoals hyaluronzuurgels, botox en biostimulatoren zoals Sculptra. Hier gaat het over hyaluronzuurgels. Daarmee kun je de huid opvullen, maar je kunt de huid er ook langdurig mee verbeteren. Door deze hyaluronzuren met kleine injecties in de juiste huidlaag te injecteren, wordt de huid gestimuleerd om meer collageen te maken en wordt deze ook gehydrateerd.De resultaten liegen er niet om en het onderliggende mechanisme van huidverbetering is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen. Dus in plaats van het smeren met hyaluronzuren, gaan we het ín de huid brengen. De hyaluronzuurgels zijn zo gemaakt dat ze langdurig in de huid kunnen blijven en daar de fibroblasten kunnen stimuleren. Fibroblasten zijn de huidcellen die zorgen voor o.a. collageenaanmaak. Het injecteren van hyaluronzuren mag alleen door artsen gebeuren omdat het belangrijk is dat dit veilig gebeurt. Cosmetisch artsen zijn opgeleid in kennis van het lichaam en de anatomie, in het bijzonder die van de huid. Wat is het resultaat van huidverbetering met een hyaluronzuurgel?

Na één behandeling zie je direct dat de huid wat voller is en een mooiere glow heeft. Eventuele rimpeltjes zijn minder aanwezig en de structuur van de huid ziet er beter uit. Wanneer deze behandeling op tijd herhaald wordt, zal de huid er steeds beter uit gaan zien. Vaak wordt deze behandeling uitgevoerd voor de wangen en het gebied rond de mond. Het is mogelijk om tijdens zo’n behandeling ook wat meer vulling en stevigheid aan een bepaald gebied in de huid te geven, zoals  de bovenlip of de wangen.


Wat kost een behandeling?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van het huidtype en de wensen. Het kan variëren van 450 tot 975 euro.


Hoe lang houden resultaten aan?

De resultaten blijven 6 tot 12 maanden zichtbaar. Soms kan het goed zijn om een tweede behandeling binnen enkele maanden te doen om het resultaat verder op te bouwen.


Doet de behandeling pijn?

Voorafgaand aan deze behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovende crème. Daarna is de behandeling zeer goed te verdragen.


Met welke bijwerkingen moet ik rekening houden?

Na een huidverbeterende behandeling met een hyaluronzuurgel zal de huid wat rood zien en er kunnen blauwe plekjes ontstaan. Deze kunnen uiteraard gecamoufleerd worden. Het helpt om de dag van te voren geen alcohol te drinken en geen pijnstillers zoals ibuprofen te nemen omdat deze een bloedverdunnend effect kunnen hebben.

Heb je vragen over jouw huid en wat de mogelijkheden zijn? Kom eens langs in de praktijk voor een advies en een behandelplan op maat.


Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page