BUNNYLINES

Rimpeltjes op de neus met Botox behandelen

bunnylines Dokter Marsha Wichers
praktijk dokter Marsha Wichers

Stoor je je aan rimpeltjes op je neus?

Tijdens het lachen ontstaan er bij sommige mensen ook rimpeltjes op de neus. Met het verstrijken der jaren blijven deze rimpeltjes in de huid staan.   Met botuline toxine ('Botox') kun je het spiertje dat hiervoor verantwoordelijk is minder actief maken. Hierdoor wordt de huid rustiger en verminderen de rimpels.

bunnylines dokter Marsha Wichers

Veelgestelde vragen over het behandelen van bunnylines

Behandeling


'Botox' is de naam die in de volksmond gebruikt wordt als het om een behandeling met botuline toxine gaat. Botuline toxine is de werkzame stof waarmee een 'botox' behandeling wordt uitgevoerd. Botox is als medicijn op de markt, maar wordt ook al vele jaren gebruikt voor cosmetische toepassingen. Het wordt met behulp van kleine injecties in gezichtsspieren aangebracht waar het zorgt voor ontspanning van deze spieren. Deze ontspanning zorgt ervoor dat de bovenliggende huid gladder wordt. Botox wordt ook gebruikt bij hoofdpijn en migraine klachten. Daarnaast werkt het bij overmatig zweten door de zweetkliertjes in de oksels te behandelen.

Na de injecties met Botox duurt het doorgaans enkele dagen voordat het effect merkbaar wordt. Na twee weken is het effect optimaal. Het effect houdt (afhankelijk van de dosering die wordt gebruikt en de sterkte van de spier) gemiddeld 3 tot 6 maanden aan.
Wil je meer weten over Botox? Ga dan naar de FAQ
Bijwerkingen


Bijwerkingen komen zeer weinig voor en worden gewoonlijk waargenomen binnen de eerste week na de behandeling en ze zijn tijdelijk van aard. Bijwerkingen kunnen verband houden met het werkzame bestanddeel, de injectiemethode of beide. Na de injectie kan er wat gevoeligheid, jeuk, zwelling en/of een blauwe plek optreden.
Foto's resultaten

Prijzen


Prijs: 95 euro
Dit is een prijs indicatie, er is altijd een consult nodig om te bepalen wat er in individuele gevallen nodig is.
Nazorg en adviezen


Direct na de behandeling dien je de spieren die behandeld zijn gedurende een uur intensief te gebruiken. Je mag na de behandeling de eerste drie uur niet plat gaan liggen (dan bestaat de kans dat de botuline toxine zich te veel en mogelijk de verkeerde kant op verspreidt). Na de behandeling mag je gedurende drie uur geen druk op het behandelde gebied uitoefenen. Je kunt er even aankomen om te wassen, make-up aan te brengen of af te halen, als je maar geen langdurige intensieve druk toepast. Na enkele dagen wordt het effect van de behandeling merkbaar. Na één tot twee weken is het optimaal. Meteen na de behandeling kun je weer werken. Sporten mag je weer de dag na de behandeling. Je mag direct na de behandeling weer in de zon of onder de zonnebank. Wanneer je een blauw plekje hebt dien je op te passen met de zon aangezien deze onder invloed van UV stralen tot een pigmentvlekje kan leiden.