top of page

HANDEN

Handen verjongen met fillers

handen behandelen dokter Marsha Wichers
praktijk dokter Marsha Wichers

Heb je volumeverlies in je handen?
Zijn pezen en vaten erg zichtbaar?

Tijdens al onze bezigheden zijn onze handen zichtbaar en dus een belangrijk onderdeel van ons voorkomen. Als we ouder worden, gaan onze handen er natuurlijk ook ouder uitzien. Dat uit zich in een drogere, dunne huid en volumeverlies. Hierdoor worden pezen en vaten zichtbaarder en gaat de huid vaak ook wat rimpelen. Wanneer je aandacht besteedt aan de huid van je gezicht is het aan te raden om ook je handen eens goed te bekijken. Past de uitstraling van je handen bij die van je gezicht?

Filler handen Dokter Marsha Wichers
 • Wat is preventieve botox?
  Wanneer je merkt dat de mimieklijnen in je gezicht blijven staan en niet meer 'wegtrekken' overnacht, kun je overwegen om te starten met laag gedoseerde Botox behandelingen. Het doel hiervan is om te voorkomen dat je diepe mimieklijnen in je gezicht krijgt.
 • In welke delen van het gezicht heeft dit zin?
  De huid van het bovenste deel van het gezicht is het meest geschikt voor preventieve Botox. Er is bijvoorbeeld veel beweging tussen de wenkbrauwen (fronsen), rond de ogen (lachen) en op het voorhoofd (wenkbrauwen omhoogtrekken). Hoe bewegelijk iemand is in zijn of haar gezicht is heel persoonlijk en verschilt per individu. Het is daarom belangrijk een behandelplan op maat te laten maken. De Softoxmethode® is hier heel geschikt voor.
 • Waarom is de Softoxmethode® zo belangrijk bij preventieve Botox?
  Preventieve botox wordt meestal gedurende een langere periode in het leven toegepast, immers de behoefte om veroudering af te remmen is meestal geen 'bevlieging'. De gemiddelde leeftijd om hiermee te starten ligt rond het 30e jaar. Preventieve Botox is bedoeld om het ontstaan van rimpels te vertragen, maar niet om de mimiek 'plat te leggen'. Door middel van de Softoxmethode® kun je goed in kaart brengen hoe de individuele mimiek werkt en de dosering en frequentie van de Botoxbehandelingen hierop aanpassen voor een natuurlijk resultaat.
 • Hoe vaak moet ik dit doen?
  Afhankelijk van jouw mimiek, type huid, status van de huidveroudering en sterkte van de spieren kan het wisselen van 1 tot 4 keer per jaar.
 • Op welke leeftijd moet ik beginnen met het gebruiken van Botox?
  Allereerst 'moet' er niets. Preventieve Botox behandelingen hoeven niet de nieuwe norm te worden in het 'beautyritueel'. Maar het is wel belangrijk om het weloverwogen te doen op het moment dat je er toch voor wilt kiezen. Je hebt namelijk ook je mimiek nódig in de non-verbale communicatie. Dat betekent dus laag doseren en niet vaker dan nodig is om rimpelvorming te remmen. Qua leeftijd is het meestal vroeg genoeg om rond het 30e jaar te beginnen. Het is zeker niet nodig om al vóór het 25e jaar te beginnen.
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet te veel of te vaak Botox ga gebruiken?
  Botox ontspant spieren, en daardoor zal de bovenliggende huid minder diep 'vouwen'. Dit zorgt voor een vertraging van het verouderingsproces. De huid zal langer vrij blijven van mimieklijnen. Het is niet nodig om 'strak' te staan en geen beweging in het gezicht te hebben bij preventief Botoxgebruik. Het gebeurt meer dan eens dat cliënten dit wel als 'doel' van de behandeling gaan zien. Dit komt mede doordat ze wennen aan het gebruik en steeds meer willen. Door behandeld te worden volgens de Softoxmethode® wordt het effect op de mimiek nauwgezet in kaart gebracht en zo laag mogelijk gedoseerd. Zo wordt de kans heel klein dat je onbedoeld steeds meer Botox gaat gebruiken. Nota bene: Wanneer er eenmaal rimpels aanwezig zijn kan het wèl nodig zijn om op bepaalde gebieden een 'strakker' effect te bewerkstelligen met een hogere dosering Botox
 • Kun je mij een voorbeeld laten zien van hoe de huid veroudert?
  Hieronder zie je in een animatie hoe de veroudering van de huid rond de ogen eruitziet. Door het samentrekken van de huid rond het oog ontstaan er langzaam maar zeker rimpeltjes rond de ogen. Eerst trekken ze nog weg overnacht, maar langzaamaan blijven de lijntjes staan en ontstaan er de zogenaamde 'kraaienpootjes'. Door de kringspier rond het oog minder sterk te laten samentrekken (door middel van Botox) kun je dit proces vertragen.

RESULTAAT NA EEN RADIESSE BEHANDELING

bottom of page