HUIDVERBETERING HALS

Behandelen van de hals met hyaluronzuur en Radiesse

Profhilo Marsha Wichers Leiden
praktijk dokter Marsha Wichers

Huidverbetering van de hals

De hals wordt vaak vergeten als het om huidverbetering en huidbescherming gaat. Zeker wanneer er aandacht wordt besteed aan het gezicht, kan het uiterlijk van de hals en het gezicht uiteen gaan lopen. Daarom is het belangrijk om ook aandacht aan de hals te besteden. Dat kun je doen met Profhilo behandelingen, Radiesse of zachte hyaluronzuurfillers. Bescherm de huid van de hals ook goed tegen UV-straling.
 

Profhilo hals
Profhilo hals

Veelgestelde vragen over huidverbetering van de hals

Wat is er mogelijk voor de hals?


De huid van de hals is erg kwetsbaar, daarom zijn bepaalde methoden die voor het gezicht werken, niet geschikt voor de huid van de hals. Een intensieve peeling of laser is al snel te heftig. Door op tijd te beginnen met minder ingrijpende methoden, kun je ervoor zorgen dat de huid van de hals net zo mooi blijft als de huid van je gezicht. Je kunt kiezen voor Profhilo, Radiesse en zachte hyaluronzuurfillers. Wanneer de dunne spier in de hals overactief wordt, onstaan er 'banden' (platysmabanden) in de hals. Deze kun je laten behandelen met Botox.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?


Met Profhilo zijn er 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4 weken. Bij Radiesse is er meestal 1 behandeling nodig, deze kan zo nodig herhaald worden na enkele maanden voor meer resultaat. Een zachte hyaluronzuurfiller wordt meestal in aanvulling op een Profhilo of Radiesse behandeling geadviseerd.
Kun je producten smeren om de huid van de hals te verbeteren?


Jazeker, maar laat je wel begeleiden door de cosmetisch arts bij het gebruik van producten met actieve ingrediënten (cosmeceuticals). De huid van de hals is gevoelig en het gebruik van de producten moet opgebouwd worden. In de praktijk worden diverse soorten cosmeceuticals gebruikt voor huidverbetering.
Kun je behandelingen combineren?


Jazeker, het is zelfs een heel goed idee. Door bijvoorbeeld Profhilo en Radiesse te combineren in afwisselend gebruik, wordt de huid zo goed mogelijk gestimuleerd om te verbeteren. Wanneer je daarnaast ook nog cosmeceuticals gebruikt krijg je een zo optimaal mogelijk resultaat. En bescherm ook de huid van je hals iedere dag met SPF 30-50, net zoals je gezicht.
Kun je huidverslapping verbeteren met injectables?


Een overschot aan huid is niet te verbeteren met injectables. Daarvoor is een plastisch chirurgische ingreep nodig. De kwaliteit van de huid is wél te verbeteren.
Kun je banden in je hals verminderen?


Jazeker, in de hals zit een dunne oppervlakkige spier (platysmaspier) die actiever samentrekt naarmate je ouder wordt. Deze spier veroorzaakt daarmee verticale nekbanden. De zogenoemde 'platysmabanden'. De spier kun je laten ontspannen met Botox. Hierdoor zal de hals er strakker uit gaan zien.