LIPLIJNEN

Rimpels van de bovenlip behandelen met hyaluronzuurfillers

rimpels bovenlip behandelen dokter Marsha Wichers
praktijk dokter Marsha Wichers

Merk je dat de lijnen in je bovenlip steeds dieper worden?
Wil je voorkomen dat je rimpels in je bovenlip krijgt?

Naarmate je ouder wordt, verlies je volume in en rond je lippen, daardoor vormen er gemakkelijk lijnen rond je mond. Met een minimale hyaluronzuur filler behandeling kun je de lijntjes verminderen en voorkomen dat ze erger worden. Het resultaat is natuurlijk en je lip ziet er niet 'opgespoten' uit.

LiplijntjesHyaluronzuur1jpeg.jpg

Veelgestelde vragen over het behandelen van rimpels op de bovenlip

Behandeling met hyaluronzuurfillers


Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in de eigen huid aanwezig is. Daar zorgt deze stof voor hydratatie van de huid. Naarmate we ouder worden verliest de huid aan hyaluronzuur. Dat is een normaal proces. In de cosmetische geneeskunde gebruiken we hyaluronzuur in afbreekbare fillers voor een verzachting van lijnen, versteviging van de huid en het verbeteren van een vermoeide uitstraling. Wij maken alleen gebruik van de betere hyaluronzuren op de markt, zoals Restylane®. Deze hyaluronzuren zijn afbreekbaar en daarom zeer veilig. Tijdens de behandeling wordt het hyaluronzuur met een klein naaldje of met een canule (stompe naald) in de huid gebracht. Zo nodig wordt de huid van te voren verdoofd. Overleg met de arts wanneer je stollingsremmende medicijnen (zoals bijvoorbeeld Acenocoumarol, Plavix of Ascal) gebruikt. Het gebruik hiervan kan de kans op blauwe plekken als gevolg van de injecties aanzienlijk vergroten.
Bijwerkingen


Na de behandeling kunnen er blauwe plekjes en wat zwelling ontstaan. Het behandelde gebied kan wat beurs aanvoelen. Deze bijwerkingen verdwijnen vanzelf. Tegen zwelling helpen koude kompressen.
Foto's resultaten

Prijzen


Prijsrange: vanaf 275 euro.
Dit is een prijs indicatie, er is altijd een consult nodig om te bepalen wat er in individuele gevallen nodig is.
Nazorg en adviezen


Je kunt direct na de behandeling naar huis. Na de behandeling mag je gedurende vijf dagen geen druk uitoefenen op het behandelde gebied. Je kunt er even aankomen om te wassen, make-up aan te brengen of af te halen, als je maar geen langdurige intensieve druk toepast. Ga de eerste twee weken na de behandeling niet naar de tandarts of schoonheidsspecialist. Meteen na de behandeling kun je weer werken. Sporten mag weer een dag na de behandeling. Stel de behandelde plek in de eerste 2 weken na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, solarium, sauna, etc.). Zolang er blauw plekjes zichtbaar zijn is het belangrijk om op te passen met de zon aangezien deze onder invloed van UV stralen tot pigmentvlekjes kunnen leiden.
Behandel filosofie


Marsha Wichers kijkt naar het gezicht én naar de persoon achter het gezicht. Ze begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Tijdens de intake bespreekt zij wat er nodig is om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Ze zoekt daarbij altijd het behandelplan dat het beste past bij de situatie van de cliënt. Ze zal meestal adviseren om met kleine stapjes, subtiele verbeteringen te bewerkstelligen. Dit past bij de Face Positive filosofie en is de sleutel tot een natuurlijk resultaat.
Hoe lang houdt het resultaat aan?


De werkingsduur van een hyaluronzuurfiller varieert van 6 maanden tot een jaar. In sommige gevallen kan het zelfs langer aanhouden. De duur van de werking varieert o.a. door plaats van injectie (rond de mond loopt het effect eerder terug) en leefstijl (roken, alcohol drinken, zonblootstelling en excessief sporten).