top of page
Marsha Wichers_edited.png

OVER MARSHA WICHERS

Cosmetisch arts KNMG

Na mijn opleiding geneeskunde heb ik mij specialiseerd tot cosmetisch arts. Vijftien jaar geleden startte ik mijn loopbaan bij de Velthuiskliniek en daarna bij de Bergman Clinics en ABC Clinic. In 2020 vond ik het tijd om mijn eigen privé praktijk te starten volgens de Face Positive gedachte.

 

Door de jaren heen ben ik altijd gefascineerd geweest door de relatie van de psyche met het lichaam. Met name de manier waarop mensen hun eigen lichaam beleven en voelen heeft mijn interesse. Er is niets zo persoonlijk als je lichaamsbeeld en je zelfbeeld. Dat zie ik ook terug in mijn werk als cosmetisch arts. Ik help mensen om hun uiterlijk wat meer in lijn te brengen met de manier waarop ze zichzelf zien. 
 

Helaas is er de afgelopen jaren dat ik dit werk doe veel veranderd. Door social media en de overvloed aan gefilterde en perfecte beelden, zie ik steeds meer mensen die onzeker worden over hun uiterlijk.

Steeds meer jonge mensen komen met vragen om het uiterlijk te veranderen omdat het niet zou voldoen aan het 'ideaalbeeld van de gestyleerde kaaklijn, volle jukbeenderen en lippen'. 

 

Eeuwig jong, fris en 'zonder rimpels' lijkt de nieuwe norm te worden, waardoor (met name) vrouwen zich gaan afvragen of ze iets aan hun rimpels moeten laten doen terwijl ze in de basis tevreden waren met zichzelf.

Daarom richt ik mij binnen mijn praktijk op het werken aan positieve, frisse uitstraling. Ik wil geen expressieloze, opgespoten gezichten creëren in een poging 'jeugdigheid te restaureren'. Ik vind het erg belangrijk om realistische verwachtingen te geven en eerlijkheid staat hoog in het vaandel.

Binnen mijn praktijk werk ik met botoxbehandelingen volgens de Softox® methode en doe ik veel aan huidverbetering met hyaluronzuren en cosmeceuticals. In de combinatie van deze behandelingen ligt het mooiste, natuurlijke eindresultaat verscholen. Dit past uitstekend in de Face Positive filosofie.

Naast mijn beroep als arts heb ik altijd gehoor gegeven aan mijn creatieve kant. Ik heb beeldende kunst en design gestudeerd aan de kunstakademie in Den Haag. Ik maak sculpturen en etsen. 

Voor meer informatie over mijn creatieve werk, bezoek:

www.studiomarshawichers.nl

 

CV MARSHA WICHERS

nvcg logo losse letters.png

Opleidingen

1998 - 2005

Geneeskunde

(Universiteit Leiden, arts examen in 2005)

Big registratie nummer: 89063473101

2009 - 2010

Interne opleiding tot cosmetisch arts (Velthuiskliniek)

2009 - 2023

Nascholingen op het gebied van de cosmetische geneeskunde. 2019 specialisatie tot cosmetisch arts KNMG 

2008 - 2012

Bachelor in Beeldende Kunst, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag. Specialisatie in sculptuur

2017 - 2019

Master Industrial Design, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag. Specialisatie in 3D scanning en Computer ondersteund design van het menselijk lichaam.

Werkervaring

2005-2008

A(N)IOS Psychiatrie Parnassia/LUMC

2009-2013

Cosmetisch arts bij Velthuiskliniek

2014-2017

Cosmetisch arts bij Bergmanclinics

2013-2021

Cosmetisch arts bij ABC Clinic Breda

2020-heden

Cosmetisch arts bij Praktijk voor Injectables & Face Positivity

CV
bottom of page