top of page

Pamela Anderson en haar 'no make-up' statement.

Bijgewerkt op: 17 jan. 

In de Netflix documentaire ‘Pamela Anderson, A Love Story’ zien we Pamela Anderson van een andere kant. Ze laat zichzelf zien als ‘gewone vrouw’, zonder make-up en wil duidelijk loskomen van het imago dat ze altijd heeft gehad.

 


'No make-up' statement

September vorig jaar zag de wereld Pamela's nieuwe make-up vrije look tijdens de Paris Fashion week. Dit is wat ze in een interview met Vogue vertelde over haar statement: “I just thought, ‘I’m doing this for all the girls out there.’ I’ve had stepdaughters in past relationships and my sons have girlfriends, and this was for them." "In this day and age, do we even know what a face looks like anymore? This is it," voegde ze er aan toe.


Ik vind het mooi dat ze dit statement maakt. Door social media gebruik kan onze perceptie van hoe een normaal gezicht eruit ziet, behoorlijk verstoord raken. Hoe meer je op je telefoon geconfronteerd wordt met beelden van gezichten met veel make-up en filters, hoe meer je gaat denken dat dat normaal is. Dit fenomeen wordt ook in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Er wordt voornamelijk veel onderzoek gedaan wat het effect is bij de jongere generaties.
Generatieverschillen

Wat is het effect van het statement van Pamela op de oudere generaties? Pamela zelf is 56 jaar en zij ziet er erg goed uit. Maar dat is niet allemaal puur natuur. Zij zal ongetwijfeld een face lift hebben gehad voor zo’n mooie kaaklijn en hals. Haar huid heeft relatief weinig pigment oneffenheden. Ik denk dat ze huidbehandelingen met lasers heeft gehad om dat te verminderen. Na al die ‘Baywatch jaren’ in de zon, verwacht je wel wat zonschade te zien. En zonschade openbaart zich op latere leeftijd door rimpels en pigmentvlekken. Pamela heeft nog steeds jeugdige vormen in haar gezicht en weinig mimiekrimpels. Ze maakt ongetwijfeld gebruik van botox en hyaluronzuurfillers.


Een compleet statement..

Ik vind eerlijk gezegd dat haar statement compleet was geweest als ze dat er ook gewoon bij verteld had. Dan was het voor de dames van de oudere generaties ook een hart onder de riem geweest. Namelijk; een normaal gezicht van 56 heeft rimpels en een kaaklijn en hals die minder strak worden. En voor degenen die dat graag anders zien, is er tegenwoordig van alles dat je kunt doen. Maar voor degene die het prima vinden, is het ook oké om het te laten zoals het is.


Want alle vrouwen zijn goed zoals ze zijn, zonder of mét make-up, puur natuur of met een verfje in het haar en een beetje hulp van de cosmetisch arts mag ook. Ik denk dat het er vooral om gaat dat mensen de vrijheid voelen om zichzelf te zijn en niet te hoeven voldoen aan het bepaald ideaalbeeld.


Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page