top of page

The Power of Vitamin C, een krachtige antioxidant voor jouw huid.

Bijgewerkt op: 15 sep. 2022Wil jij graag je huid verbeteren met producten die je thuis kunt gebruiken? Lees dan verder.......Heeft jouw huid een doffe uitstraling, fijne lijntjes, een ruwe textuur of een oneffen teint? Denk dan eens aan Vitamine C in je huidverzorging! Vitamine C is één van de best onderzochte ingrediënten en is zeer effectief in het verbeteren van de huid. Naast dat het een antioxidant is, zorgt het ook voor behoud van collageen en vermindert het overmatig pigment. Kortom, je teint verbetert, je huid voelt steviger en blijft langer gezond.


Hoe werkt huidveroudering en wat doet een anti-oxidant?

Het grootste aandeel in onze huidveroudering komt van factoren van buitenaf. Denk daarbij aan roken, stress, luchtvervuiling, UVA en UVB straling (door zonlicht), blauw licht (bijv. van schermen) en infrarood licht. Dat is nogal een waslijst. Door deze schadelijke externe invloeden maakt ons lichaam een overschot aan vrije radicalen aan.

Een teveel aan vrije radicalen is schadelijk voor cellen, doordat het een proces van oxidatie in gang zet. Dit is ongezond voor de huid en zorgt voor huidveroudering. Je ziet dit oxidatie-proces ook bij een appel die wordt blootgesteld aan de lucht: hij wordt bruin. Stel dat je zo'n opengesneden appel zou indruppelen met een antioxidant, dan zou je zien dat hij niet bruin wordt.

En dat laatste wil je ook voor je huid.


Je hebt zelf ontzettend veel invloed op de manier waarop je jouw huid blootstelt aan de factoren van buitenaf. Je beschermt je huid iedere dag met een SPF 30-50, en voor die overige factoren die de huid 'aanvallen' kun je sterke antioxidanten gebruiken, en dan is Vitamine C keus No 1.


Hoe weet ik of een product met Vitamine C van goede kwaliteit is?

Er zijn tegenwoordig steeds meer cosmetica merken die een product op de markt brengen waar Vitamine C in zit. Maar niet elke vorm van Vitamine C is even effectief. En helaas wordt het allemaal onder dezelfde noemer verkocht. Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Er zijn verschillende manieren om Vitamine C te stabiliseren waardoor het zijn werkzaamheid langer behoudt.

Welke vormen zijn er allemaal en hoe kun je op een product vinden wat er in zit? Allereerst is het belangrijk dat het vitamine C ingrediënt bovenaan de lijst van ingredientën staat. Dat betekent namelijk dat het er in grotere hoeveelheden in zit, dan wanneer het onderaan de lijst zou staan.

Er zijn verschillende vormen van Vitamine C:

  • L-Ascorbinezuur

  • Magnesium Ascorbyl Fosfaat

  • Natrium Ascorbyl Fosfaat

  • Ascorbyl palmitaat

  • Ascorbyl Tetraisopalmitaat


Weetjes over Vitamine C producten

Vitamine C verliest heel snel zijn werkzaamheid. Gebruik alleen producten die in een luchtdicht pompje zitten of een flesje met donker glas. Daarnaast moet Vitamine C gestabiliseerd zijn. De serums van Skinceuticals zijn gestabiliseerd waardoor ze hun werkzaamheid gedurende 6 maanden behouden na openen van het flesje. De serums van Dermaceutic zitten in een luchtdicht pompje. De serums van beide merken zijn van zeer goede kwaliteit.


Gebruik ik een vitamine C serum overdag of in de avond?

Een vitamine C serum gebruik je altijd overdag. Je wilt de huid aan het begin van de dag een voorraad antioxidanten meegeven om de schade die tijdens de dag wordt opgebouwd (vrije radicalen) weg te vangen.

De beste routine is om je huid eerst te reinigen en eventueel te exfoliëren, vervolgens een Vitamine C serum op te brengen en daarna een SPF 30-50 op te brengen. Eventueel kun je vóórdat je de SPF aanbrengt, nog een extra product gebruiken.


Wil jij ook starten met het verbeteren van je huid? Wil jij jouw huid zo lang mogelijk en zo goed mogelijk beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf? Kom een keer langs voor een advies.Laat je inspireren door het verhaal achter de ontdekking van Vitamine C door Dr. Sheldon Pinnell, professor in de dermatologie.
Wanneer je wilt starten met het gebruik van serums is het belangrijk om een advies op maat te krijgen. Stuur me een berichtje en ik kan meteen zien wat ik voor je kan doen. Soms ken ik je huid voldoende om je een advies op afstand te geven, en soms nodig ik je daarvoor uit in de praktijk. Het opsturen van producten is kosteloos boven 75 euro.
Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page