RADIESSE

Collageenboost voor je huid

Collageenboost voor je huid
praktijk dokter Marsha Wichers.png

Huidverbetering met Radiesse voor een collageenboost

Radiesse is een afbreekbare filler gemaakt van Calciumhydroxyapatiet. Voor huidverbetering wordt deze filler in verdunde vorm gebruikt. Het stimuleert de collageenniveau in de huid. De eerste 3 maanden geeft de behandeling ook iets vulling, vervolgens zakt dat geleidelijk weg en zorgt collageen stimulatie voor een langduriger resultaat. Dat resultaat is dus wel afhankelijk van hoe sterk het lichaam reageert met collageen opbouw. 

Veelgestelde vragen over huidverbetering met Radiesse

Wat is Radiesse?


Radiesse is een niet-permanente filler met een langdurig effect. Het product bestaat uit calcium-hydroxylapatiet (CaHA), opgelost in een gel. Calcium-hydroxylapatiet is opgebouwd uit calcium- en fosfaatdeeltjes. Deze komen bij elk mens van nature in het lichaam voor. Dat maakt dat Radiesse afbreekbaar is. Radiesse stimuleert de lichaamseigen collageen aanmaak en wordt ingezet als filler én als huidverbeterende behandeling. Voor de huidverbeterende actie wordt de Radiesse verdund ingebracht. Hiermee zal het collageen stimuleren zonder de huid teveel op te vullen. Vraag uw arts welke aanpak bij u van toepassing is.
Waarom collageen boosten met Radiesse?


Onze huid ziet er gezond en jong uit door collageen. Door het natuurlijke verouderingsproces wordt het lichaamseigen collageen geleidelijk afgebroken. Het verlies van collageen in de huid zorgt voor het ontstaan van rimpels, lijntjes en een slappere huid. Hierdoor neemt de jeugdige uitstraling van je gezicht af. Dit proces kun je vertragen met behandelingen zoals Radiesse®.
Wat is de prijs van een Radiesse behandeling?


Prijs: 550 euro per behandeling (1,5 ml).
In sommige gevallen zijn er 2 behandelingen nodig met enkele maanden tussenpoos. 975 euro voor 2x 1,5 ml in één sessie.
Hoe lang houdt het effect van een Radiesse behandeling aan?


Het cosmetische resultaat is enigszins afhankelijk van uw eigen collageenproductie en houdt tussen de negen en achttien maanden aan. Geadviseerd wordt om ongeveer één keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.
Zijn er bijwerkingen te verwachten van een behandeling met Radiesse?


Na de behandeling kunnen er blauwe plekken en zwelling ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf. Tegen zwelling helpen koude kompressen.
Voor en na foto's van Radiesse behandelingen.

Hoe werkt een behandeling met Radiesse?


Radiesse wordt onder andere ingezet voor het gelaat, de hals en de handen. De behandeling wordt gedaan met een naaldje of canule. De gel rond de CaHa-deeltjes lost in de loop van drie maanden op en dat is precies de tijd die het lichaam nodig heeft om collageenvezels te vormen. Dit betekent dat de gel binnen drie maanden wordt vervangen door uw eigen collageen. Het eigen, vervangende collageen wordt in de loop van 24 maanden door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken. Het cosmetische resultaat is enigszins afhankelijk van uw eigen collageenproductie en houdt tussen de negen en achttien maanden aan.

collageen-afname-leeftijd Dokter Marsha Wichers

Botox - Cosmetisch arts - Fillers - Leiden