OVERMATIG ZWETEN

Hyperhidrose van de oksels behandelen met Botox

hyperhidrose overmatig zweten praktijk dokter marsha wichers
praktijk dokter Marsha Wichers

Heb je last van overmatig zweten onder de oksels?

Met botuline toxine is het mogelijk om de zweetkliertjes in de oksels te behandelen. Hierdoor neemt de zweetproductie af en dit betekent een aanzienlijke verlichting van de klachten.

hyperhidrose oksels

FAQ's over Botox & overmatig zweten (hyperhidrosis)

Overmatig zweten onder de oksels


Van overmatig zweten onder de oksels -ook wel axillaire hyperhidrosis genoemd- is sprake wanneer het zweten de dagelijkse activiteiten beïnvloedt. Daarbij kun je denken aan het moeten verwisselen van kleding en het bewust dragen van donkere kleuren. Sommige mensen schamen zich voor het overmatige zweten en dit kan nervositeit in de hand werken. Spanning en nervositeit kunnen weer voor een toename in transpireren zorgen en zo is de cirkel rond.
Hoe werkt Botox bij overmatig zweten?


Botox wordt met een heel dun naaldje oppervlakkig in de huid van de oksels ingebracht. Per oksel zijn er een aantal prikjes nodig om alle zweetkliertjes te kunnen behandelen. De behandeling is gevoelig maar voor de meeste mensen goed te verdragen. Botuline toxine (Botox) stopt tijdelijk de overdracht van het 'zweetsignaal' tussen de zenuw en het zweetkliertje. Daardoor zal het zweetkliertje tijdelijk geen zweet meer produceren. Enkele dagen na de injecties wordt het effect merkbaar en na twee weken is het effect optimaal.
Hoe lang werkt Botox tegen overmatig zweten?


De meeste mensen kunnen 4 tot 6 maanden doen met het effect van de behandeling.
Wat kost een Botox behandeling bij overmatig zweten onder oksels?


Een reguliere behandeling kost 450 euro. Wanneer deze dosering niet voldoende is kan het nodig zijn om meer Botox te gebruiken, de kosten voor een 'grote behandeling' komen op 590 euro. Dit wordt tijdens een consult bepaald en besproken. Nb. de volgende hyperhidrose indicaties worden niet behandeld in de praktijk: handen, voeten en gezicht.
Wordt een Botox behandeling tegen overmatig zweten vergoed door de zorgverzekering?


Bij ons in de praktijk wordt een behandeling met Botox niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Wat is Botox en is het veilig?


Voor meer informatie over Botox, veiligheid en eventuele bijwerkingen verwijs ik je naar de pagina 'Wat is Botox en is het veilig?'.