top of page

Wat kun je doen aan lijntjes rond je mond?

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023Veel vrouwen storen zich aan de vorming van lijntjes rond de mond. Naarmate de 40 nadert neemt het volume van de bovenlip af en ontstaan er lijnen tijdens mimiek. Na verloop van tijd blijven deze lijnen ook in rust staan. Rimpels in de bovenlip worden als meest storend ervaren. Het goede nieuws is dat je ze kunt laten behandelen, waardoor ze minder diep worden en wordt voorkomen dat ze erger worden. Dit kan tegenwoordig op een subtiele manier met een natuurlijk resultaat.Een aantal FAQ's


Hoe ontstaan rimpels in de bovenlip?

In het dagelijks leven gebruiken we onze mond ontzettend veel tijdens het praten, eten, drinken en voor sommigen: het roken. Het verschilt van persoon tot persoon hoe krachtig de kringspier rond de mond wordt aangespannen tijdens deze momenten van beweging. Hoe krachtiger, hoe meer de lip zal rimpelen. Daarnaast verlies je naarmate je ouder wordt ook volume rond je mond, er ontstaat daardoor ook meer 'ruimte om te plooien'.


Hoe kunnen ze behandeld worden?

Rimpeltjes rond de mond kunnen behandeld worden met een afbreekbare hyaluronzuurfiller. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van het merk Restylane® dat bekend staat om haar veiligheid en kwaliteit. Met de filler wordt heel subtiel het volumeverlies onder de rimpeltjes opgevuld en waar nodig ook de contour van de lip verstevigd. Wanneer er sprake is van overmatig actieve of sterke spieren rond de mond kan er met Botox iets meer ontspanning gegeven worden waardoor de rimpeltjes minder diep in de huid 'getrokken' worden.


Hoe lang houdt het effect van een behandeling aan?

Gemiddeld genomen houdt het effect ongeveer 6 maanden aan. Er zijn mensen bij wie het effect langer aanhoudt.


Gaat mijn bovenlip er onnatuurlijk uitzien na een behandeling?

Doordat er gekozen wordt voor een subtiele aanpak zal de bovenlip er natuurlijk uit blijven zien. De lip wordt dus niet 'opgespoten'. De behandeling zorgt voor versteviging en zal alleen volume herstellen waar dat verloren is. Lijntjes die al in de huid zitten zullen niet meer helemaal weggaan met een hyaluronzuurfiller.


Voor en na foto's van subtiele behandelingenIs het waar dat je op tijd moet beginnen met het laten behandelen van beginnende liplijntjes?

Wanneer je graag wil voorkomen dat de lijntjes erger worden is het verstandig om op tijd te beginnen. Je voorkomt daarmee dat de lijnen dieper worden.


Wat voor bijwerkingen kan ik van een behandeling van liplijntjes verwachten?

Na de behandeling kun je last hebben van zwelling en blauwe plekjes. Eventuele zwelling duurt meestal 1 á 2 dagen. Blauwe plekjes zijn gemiddeld 3 tot 7 dagen zichtbaar. Uiteraard reageert iedereen anders en kan dit per persoon verschillen.


Is de behandeling van liplijntjes pijnlijk?

Wanneer je de lijntjes van je lip laat behandelen wordt dit eigenlijk bijna altijd met een verdoving gedaan. Hierdoor voel je weinig van de behandeling.Heb je vragen over (beginnende) lijntjes rond je mond, wil je weten wat er mogelijk is? Kom eens langs voor een consult in de praktijk om te zien wat er bij jou past. Een behandeling is al mogelijk vanaf 300 euro.


Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page