top of page

Verbeter je uitstraling: kijk goed naar de stand van je wenkbrauwen..Waarom zijn wenkbrauwen zo belangrijk voor je uitstraling? Dat komt doordat wenkbrauwen een grote rol spelen in onze non-verbale communicatie. De stand van de wenkbrauwen vertelt veel over de gemoedstoestand, en bepaalt of je er vriendelijk en benaderbaar uitziet. Onze mimiek en de stand van de wenkbrauwen is dus allesbepalend voor de indruk die we op anderen maken.


De wenkbrauwen worden door allerlei spiertjes in een bepaalde stand getrokken. De positie van je wenkbrauwen in de spiegel kan heel anders zijn dan tijdens een gesprek of wanneer je geconcentreerd bezig bent. Dan kunnen de wenkbrauwen onbedoeld een negatievere of droevigere uitstraling geven dan je zou willen.Overtuigingskracht versus een verdrietige uitstraling


Hieronder zie je drie foto's van Marilyn Monroe. Ik heb haar uitstraling geanalyseerd met behulp van speciale "emotie lees software".De foto's laten zien wat het effect is van het middelste deel van de voorhoofd spier. In de eerste foto is er niets gemanipuleerd aan de wenkbrauw stand, dit is de originele foto. In de tweede afbeelding is het binnenste deel van de wenkbrauwen omhoog getrokken door het centrale deel van de voorhoofd spier. En in de derde afbeelding is dit nog meer het geval. Je ziet dat Marilyn steeds verdrietiger en minder overtuigend gaat kijken.


Stel dat Marilyn naar mij toe zou komen voor een advies. Ze zou vinden dat ze een verdrietige uitstraling had. Dan zou ik haar kunnen helpen om de wenkbrauwstand meer zoals op de eerste foto te maken door haar met Botox te behandelen.


Een boze uitstraling

Wanneer we fronsen laten we zien dat we het ergens niet mee eens zijn, dat we onze bedenkingen hebben. Soms zijn de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze wenkbrauwpositie, overactief geworden. Dan ontstaat er een voortdurende boze, en norse uitstraling.


Een boze, norse uitstraling wordt geassocieerd met gefronste wenkbrauwen. Kijk maar naar Marilyn:

Botox om je uitstraling te verbeteren


Ken jij iemand die veel fronst? Of iemand die altijd verbaasd kijkt? Of heb je hier zelf last van? Soms word je je hiervan pas bewust als anderen je erop wijzen door te vragen of je boos bent. Of doordat je merkt dat je voortijdig rimpels krijgt in je voorhoofd. Botox kan dan een uitkomst bieden. Door eerst heel goed te analyseren welke spiertjes overactief zijn in de mimiek, kunnen deze daarna met een lage dosering Botox (Softox®) ontspannen worden. Het resultaat is een zachte en ontspannen 'look'.


Wist je dat Botox geregistreerd is als medicijn en één van de veiligste behandelingen is binnen de cosmetische geneeskunde? Wist je dat er al een Botox behandeling is vanaf 95 euro? Laat je eens informeren tijdens een consult in de praktijk. Op naar jouw beste uitstraling!


Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page