Verbeter je uitstraling: kijk goed naar de stand van je wenkbrauwen..Waarom zijn wenkbrauwen zo belangrijk voor je uitstraling? Dat komt doordat wenkbrauwen een grote rol spelen in onze non-verbale communicatie. De stand van de wenkbrauwen vertelt veel over de gemoedstoestand, en het is belangrijk bij de identificatie en likability van onze medemens. Onze mimiek en de stand van de wenkbrauwen is dus allesbepalend voor de indruk die we op anderen maken.


Soms wil je graag dat een ander weet hoe je je voelt, maar soms wil je dit ook juist niet. En dan kan het ook nog zijn dat je onbedoeld een uitdrukking in je gezicht maakt die helemaal niets te maken heeft met hoe jij je voelt. Laat staan wat je daar dan mee communiceert.... De effecten hiervan op je sociale en professionele leven zijn enorm.


In deze gevallen geeft de wenkbrauw stand een verkeerde impressie van hoe iemand zich voelt. Doordat er onbedoeld spierspanning opgebouwd wordt in de spiertjes die vastzitten aan de wenkbrauwen, trekken ze daarmee ook de wenkbrauw in een positie die niet past bij wat die persoon wil uitstralen. Zo zijn er mensen die onbedoeld nors kijken of onbedoeld een vragende, verdrietige uitstraling hebben.


Kijk maar eens naar dit voorbeeld van Marilyn Monroe. Door verschillende effecten van spieractiviteit te simuleren laat ik zien wat dit doet met haar uitstraling. Ik heb hiervoor ook gebruik gemaakt van intelligente software (Facereader®) die 'meedenkt' over uitstraling en het meetbaar maakt.


De onderstaande drie foto's laten zien wat het effect is van het middelste deel van de voorhoofd spier. In de eerste foto is er niets gemanipuleerd aan de wenkbrauw stand, dit is de originele foto. In de tweede afbeelding is het binnenste deel van de wenkbrauwen omhoog getrokken door het centrale deel van de voorhoofd spier (M.Frontalis-'inner brow raiser'). En in de derde afbeelding is dit nog meer het geval. Je ziet dat Marilyn steeds verdrietiger en minder overtuigend gaat kijken. De Facereader®software bevestigt dit.

De gefronste wenkbrauwstand


Wanneer we fronsen laten we zien dat we het ergens niet mee eens zijn, dat we onze bedenkingen hebben. Soms zijn de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze wenkbrauwpositie, overactief geworden. Dan ontstaat er een voortdurende boze, en norse uitstraling.


Een boze, norse uitstraling wordt geassocieerd met gefronste wenkbrauwen. Kijk maar naar Marilyn:

Ken jij iemand die veel fronst? Of iemand die altijd verbaasd kijkt? Of heb je hier zelf last van? Soms word je je hiervan pas bewust als anderen je erop wijzen door te vragen of je boos bent. Of doordat je merkt dat je voortijdig rimpels krijgt in je voorhoofd. Botox kan dan een uitkomst bieden. Door eerst heel goed te analyseren welke spiertjes overactief zijn in de mimiek, kunnen deze daarna met een lage dosering Botox ontspannen worden.


In mijn praktijk gebruik ik de Softox® methode om dit zo precies en gepersonaliseerd mogelijk te doen. Het is hiermee zelfs mogelijk om na een aantal behandelingen meer bewust te worden van je mimiek en wat je doet met je wenkbrauwen. Hierdoor lukt het soms om bepaald gezichtsgedrag af te leren, waardoor er daarna geen Botox meer nodig is. Dit zal van waarde zijn in je persoonlijk en professionele leven.


Wist je dat Botox geregistreerd is als medicijn en één van de veiligste behandelingen is binnen de cosmetische geneeskunde? Wist je dat er al een Botox behandeling is vanaf 95 euro? Laat je eens informeren tijdens een consult in de praktijk. Op naar jouw beste uitstraling!


Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.praktijk logo dokter marsha wichers.png