top of page

De juiste uitstraling tijdens het video bellen, waar moet je op letten?Nu we veel gebruik maken van video bellen worden we ook meer geconfronteerd met ons gezicht tijdens de communicatie met anderen.Omdat lichaamstaal praktisch wegvalt tijdens het video bellen zijn het gezicht en de spraak de enige vormen van communicatie die over blijven. Des te belangrijker dat je weet hoe je dit kunt inzetten om goed over te komen.


Door de confrontatie met jezelf tijdens gesprekken wordt je je meer bewust van bepaalde trekken in je gezicht. Het valt je misschien op dat je er vermoeid uitziet of dat je vaak gefronst en boos kijkt tijdens een conversatie. En plotseling ontdek je dat je zo helemaal niet over wil komen!


Waar moet je op letten tijdens het videobellen?


  • Zorg voor de juiste belichting, zorg dat er geen raam achter je is. --> hiermee voorkom je dat je gezicht te donker wordt.

  • Zet de camera van je laptop, telefoon of webcam op gezichtshoogte. --> hiermee voorkom je onderkinnen en accenten op kringen onder de ogen.

  • Kijk zoveel mogelijk in de camera als je aan het woord bent en niet naar je scherm --> zo kom je geïnteresseerd over en maak je écht contact.

  • Zorg ervoor dat je de ander uit laat praten tijdens de conversatie. --> dit is altijd belangrijk, maar door vertraging in verbinding nog relevanter.

  • Wees helder en kort in je communicatie, controleer of je verhaal duidelijk is voor de ander door dit rechtstreeks te vragen tussendoor. --> door afwezigheid van lichaamstaal kun je minder goed inschatten hoe jouw boodschap bij de ander overkomt. Verliest iemand de aandacht, begrijpt iemand waar je naartoe wil met je verhaal?

  • Zorg ervoor dat je vriendelijk kijkt. Dit maakt dat je een open en toegankelijk gezicht hebt. --> let erop dat je niet voortdurend gefronst in de camera tuurt. Dit wekt een negatieve indruk en de ander zal denken dat je het er niet mee eens bent of dat je je bedenkingen hebt.

  • Bedenk je wat je wil uitstralen en in hoeverre je wil dat de ander aan je gezicht kan aflezen wat je ergens van vindt. --> Kijk of het lukt om je bewust te worden van je mimiek en hoe je dit zelf kunt beïnvloeden.

Lukt het niet om je mimiek te beïnvloeden? Merk je dat het lastig is om uit je automatische manier van communiceren te komen? Blijf je fronsen terwijl je niet boos wil kijken? Stoor je je aan rimpels en schaduwen in je gezicht?


Maak eens een afspraak voor een videoconsult met cosmetisch arts Marsha Wichers. Dit is kosteloos en vrijblijvend en geeft jou de gelegenheid om je vragen te stellen. Marsha kan meteen zien hoe jij overkomt tijdens videobellen en ze kan je tips geven om jezelf nog beter te presenteren. Dit zijn vaak kleine aanpassingen zoals bijvoorbeeld de stand van je gezicht ten opzichte van de camera. En misschien overweeg je wel om een beetje hulp in te schakelen om wat meer ontspanning in je gezicht te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met een Softox® behandeling. Tijdens een videoconsult kun je je vragen hierover stellen en advies krijgen.


Wist je dat een Softox® behandeling toegankelijk geprijst is? Zo kun je de frons al laten behandelen vanaf 95 €. Vaak zijn het kleine dingen die een enorme verbetering geven. Nieuwsgierig?


Maak vrijblijvend een afspraak om je wensen te bespreken. Je kunt kiezen voor een video consult of een afspraak in de praktijk in Leiderdorp.
Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page