top of page

De sleutel tot een mooie huid..


Was er maar een gouden formule voor een mooie huid.. Want wie wil er nou géén perzikachtig velletje? Helaas is niet iedereen gezegend met een makkelijke of mooie huid, maar het is wèl voor iedereen mogelijk om een zo slim mogelijk beautyritueel te hebben om het beste te halen uit de huid die je hebt. Je doet er immers een leven lang mee, dus het is de investering meer dan waard.


Een slim beautyritueel is overzichtelijk, eenvoudig, maar met de juiste onderdelen die ècht werken. En daar ga ik een paar tips voor geven..

  1. Bescherm je huid tegen UV straling. Wanneer je buiten bent wordt je huid hier aan blootgesteld, maar dat gebeurt ook achter het raam tijdens het autorijden. Heb je wel eens het verschil gezien tussen de rechter en linker zijde van het gezicht van een vrachtwagen chauffeur? Dat zegt genoeg... SPF 30-50 smeren en na 2 uur herhalen als je veel UV blootstelling hebt.

  2. Gebruik geen parfum in je huidverzorgingsprodukten omdat dit de huid kan irriteren en onrustig kan maken.

  3. Zorg dat je je huid goed reinigt, met name in de avond wanneer je make-up verwijdert.

  4. Gebruik een exfoliant in de avond (glycolzuren of salicylzuren) om de dode huidcellen te verwijderen. Je huid krijgt een mooie gloed en betere teint.

  5. Gebruik een vitamine A zuur in de avond om je huid te verjongen en wissel het gebruik hiervan bijvoorbeeld af met de exfoliant. Wanneer je huid gewend is kun je het vitamine A zuur na je exfoliant aanbrengen.

  6. Zorg ervoor dat je huid gestimuleerd wordt om collageen en elastine te blijven maken, dit zijn belangrijke pijlers van een stevige huid. Behandelingen met Profhilo zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor.

  7. Zorg dat je huid niet teveel rimpelt op plaatsen waar veel dagelijkse mimiek is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huid rond de ogen, frons en het voorhoofd. Je kunt overmatige rimpeling tegen gaan door lage doseringen Botox te gebruiken in de fase dat je nog geen diepe rimpels hebt (voor de meeste mensen is dit tussen het 30e en 40e jaar). Daarmee vertraag je het verouderingsproces zonder dat je aan expressiviteit inlevert.

Ben je benieuwd wat ik als cosmetisch arts voor jou kan betekenen in het bereiken en behouden van een mooie huid? Maak vrijblijvend een afspraak om je wensen te bespreken.


Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page