top of page

Hoe werkt huidverbetering met cosmeceuticals?Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zijn huidproducten die zowel een cosmetisch als een medisch-therapeutisch effect hebben op de huid. Ze worden ingezet om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Net zoals cosmetica worden ze als een crème of serum op de huid gesmeerd. Maar in cosmeceuticals zitten actieve ingrediënten die de huidcellen stimuleren en daarmee een huidverbetering bewerkstelligen.


Je kunt cosmeceuticals inzetten om je huid thuis te behandelen en op die manier een mooie, stralende huid te krijgen. Dagelijks actieve ingrediënten gebruiken kan ook een aanzienlijke vertraging in huidveroudering geven. Maar pas op, gebruik altijd SPF overdag als je cosmeceuticals gebruikt. De actieve ingrediënten zoals glycolzuur en retinol hebben een exfoliërende werking. Dit houdt in dat het laagje dode huidcellen aan de oppervlakte dunner wordt. Dan moet je de huid extra beschermen tegen de zon.


Nummer één oorzaak van huidveroudering is UV-straling van de zon. Dus wanneer je zuinig bent op je huid is het überhaupt belangrijk om voor goede bescherming te zorgen. Gebruik een SPF 30 tot 50 als dagcrème, en realiseer je dat er ook op minder zonnige dagen UV straling op de huid komt.


Profhilo Haenkenium


De makers van het populaire Profhilo hebben ook een zeer prettig serum ontwikkeld: Profhilo Haenkenium®. Dit bevat net als de injectable behandeling Profhilo® twee vormen van gepatenteerd ultrapuur hyaluronzuur: een klein hyaluronzuur molecuul dat kan doordringen in de huid en een groter molecuul dat een glad laagje op de huid legt. Hierdoor kan het hyaluronzuur optimaal haar werk doen.


Salvia Haenkei is het nieuw ontdekte anti-aging ingrediënt dat huidveroudering afremt. Het gepatenteerde extract hiervan -Haenkenium® genaamd- is een potente antioxidant. Het beschermt de huid tegen oxidatieve stress en vroegtijdige huidveroudering.
Wat kan Profhilo Haenkenium® voor de huid betekenen?

  • Het product herstelt de huidbarrière en verbetert de hydratatie

  • Vermindert huidrritatie en roodheid

  • Beschermt tegen oxidatieve schade


Hyaluronzuur

Naarmate we ouder worden verliest onze huid vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid. Het is ook mogelijk om met een Profhilo behandeling het hyaluronzuur direct in de huid te brengen.


Meer weten over Profhilo? Kijk eens op de website.Het merk Dermaceutic

In de praktijk werken we met cosmeceuticals van het merk Dermaceutic. De productlijn van Dermaceutic staat bekend om de actieve ingrediënten en de vanuit klinisch onderzoek bewezen resultaten. Door dagelijks de huid te behandelen met de crèmes en serums van Dermaceutic kun je het huidverouderingsproces afremmen. Ze stimuleren van een stralende huid en de celvernieuwing, ter voorkoming van de schade die vrije radicalen veroorzaken en ter beperking van verouderingsverschijnselen (rimpels, fijne lijntjes, onregelmatige huidtextuur).


De C25 crème en de Trivita C30 bevatten hoge doseringen antioxidanten, waarbij vitamine C de boventoon voert.Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant. Dit betekent dat het goed vrije radicalen kan wegvangen die ontstaan als de huid in aanraking komt met UV-straling en luchtvervuiling. Vitamine C gebruik je idealiter overdag, omdat het dan beter in staat is jouw huid te beschermen tijdens het contact met de zon. Vitamine C moet voldoende hoog gedoseerd zijn en in stabiele vorm aanwezig zijn, dan is het 't beste werkzaam. Vitamine C vermindert de tekenen van huidveroudering en heeft een oplichtend effect.
Wanneer je wil starten met het gebruik van cosmeceuticals is het belangrijk om een advies op maat te krijgen. Een consult is altijd kosteloos en vrijblijvend, dus kom gewoon eens langs voor advies in de praktijk in Leiden en maak online je afspraak. Een mail met een vraag, mag natuurlijk ook.
Comments


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page