top of page

Waarom mannen Botox overwegen..

Sinds de uitbraak van COVID-19 is onze manier van communiceren drastisch gewijzigd. Veel mensen moeten nu voor het werk regelmatig gebruik maken van videobellen en videovergaderen. Tijdens videocommunicatie zijn nuances in lichaamstaal en mimiek lastiger op te pikken. Mensen worden zich ook meer bewust van hun eigen uitstraling omdat ze zichzelf zien communiceren tijdens het beeldbellen. En dat kan confronterend zijn, zowel voor vrouwen als mannen.


Je gezicht is je visitekaartje en de manier waarop je met je gezicht communiceert geeft signalen af naar je gesprekspartner. In een videogesprek kan de ander minder aflezen aan je lichaamstaal en zal hij of zij het vooral moeten doen met je gezicht. Des te belangrijker dus om je bewust te zijn van wat je uitstraalt met je gezicht. Wanneer je voortdurend gefronst kijkt, zal de ander denken dat je het er niet mee eens bent, dat je je bedenkingen hebt of er een andere negatieve associatie bij krijgen. En dat terwijl jij misschien alleen maar ingespannen aan het luisteren was...


Het is helaas maar voor enkelen weggelegd om hun mimiek heel bewust aan te passen in het dagelijks contact met anderen. Daar is meestal een beetje hulp bij nodig, maar met zeer goede resultaten!


Hoe ziet die hulp er dan uit?

Ik krijg in mijn praktijk steeds meer mannen op het spreekuur die komen met vragen om hun uitstraling te verbeteren. Vaak gaat het om vermoeidheid in het gezicht en een norse bozige uitstraling omdat onbewust veel spanning wordt opgebouwd in de fronsspier. Vaak lukt het met subtiele Botox behandelingen om meer rust in het gezicht te krijgen, waardoor de uitstraling positiever wordt. Na een periode van Botoxgebruik lukt het dan om meer grip te krijgen over het 'gezichtsgedrag' en is minder (vaak) Botox nodig.


Hieronder zie je op welke manier Botox zorgt voor een meer toegankelijke uitstraling. Botox zorgt ervoor dat de fronsspier minder sterk kan worden aangespannen. De Softoxanalyse® hieronder laat zien dat het gezicht minder boosheid/negativiteit uitstraalt na een behandeling (rechter gezicht).

Mijn cliënten krijgen complimenten en veel positiviteit uit hun omgeving terug. En dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb ;)
Kommentarer


praktijk logo dokter marsha wichers.png
bottom of page