top of page

HOE KAN IK RIMPELS VOORKOMEN?

logo praktijk dokter marsha wichers.png
 • Wat is preventieve botox?
  Wanneer je merkt dat de mimieklijnen in je gezicht blijven staan en niet meer 'wegtrekken' overnacht, kun je overwegen om te starten met laag gedoseerde Botox behandelingen. Het doel hiervan is om te voorkomen dat je diepe mimieklijnen in je gezicht krijgt.
 • In welke delen van het gezicht heeft dit zin?
  De huid van het bovenste deel van het gezicht is het meest geschikt voor preventieve Botox. Er is bijvoorbeeld veel beweging tussen de wenkbrauwen (fronsen), rond de ogen (lachen) en op het voorhoofd (wenkbrauwen omhoogtrekken). Hoe bewegelijk iemand is in zijn of haar gezicht is heel persoonlijk en verschilt per individu. Het is daarom belangrijk een behandelplan op maat te laten maken. De Softoxmethode® is hier heel geschikt voor.
 • Waarom is de Softoxmethode® zo belangrijk bij preventieve Botox?
  Preventieve botox wordt meestal gedurende een langere periode in het leven toegepast, immers de behoefte om veroudering af te remmen is meestal geen 'bevlieging'. De gemiddelde leeftijd om hiermee te starten ligt rond het 30e jaar. Preventieve Botox is bedoeld om het ontstaan van rimpels te vertragen, maar niet om de mimiek 'plat te leggen'. Door middel van de Softoxmethode® kun je goed in kaart brengen hoe de individuele mimiek werkt en de dosering en frequentie van de Botoxbehandelingen hierop aanpassen voor een natuurlijk resultaat.
 • Hoe vaak moet ik dit doen?
  Afhankelijk van jouw mimiek, type huid, status van de huidveroudering en sterkte van de spieren kan het wisselen van 1 tot 4 keer per jaar.
 • Op welke leeftijd moet ik beginnen met het gebruiken van Botox?
  Allereerst 'moet' er niets. Preventieve Botox behandelingen hoeven niet de nieuwe norm te worden in het 'beautyritueel'. Maar het is wel belangrijk om het weloverwogen te doen op het moment dat je er toch voor wilt kiezen. Je hebt namelijk ook je mimiek nódig in de non-verbale communicatie. Dat betekent dus laag doseren en niet vaker dan nodig is om rimpelvorming te remmen. Qua leeftijd is het meestal vroeg genoeg om rond het 30e jaar te beginnen. Het is zeker niet nodig om al vóór het 25e jaar te beginnen.
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet te veel of te vaak Botox ga gebruiken?
  Botox ontspant spieren, en daardoor zal de bovenliggende huid minder diep 'vouwen'. Dit zorgt voor een vertraging van het verouderingsproces. De huid zal langer vrij blijven van mimieklijnen. Het is niet nodig om 'strak' te staan en geen beweging in het gezicht te hebben bij preventief Botoxgebruik. Het gebeurt meer dan eens dat cliënten dit wel als 'doel' van de behandeling gaan zien. Dit komt mede doordat ze wennen aan het gebruik en steeds meer willen. Door behandeld te worden volgens de Softoxmethode® wordt het effect op de mimiek nauwgezet in kaart gebracht en zo laag mogelijk gedoseerd. Zo wordt de kans heel klein dat je onbedoeld steeds meer Botox gaat gebruiken. Nota bene: Wanneer er eenmaal rimpels aanwezig zijn kan het wèl nodig zijn om op bepaalde gebieden een 'strakker' effect te bewerkstelligen met een hogere dosering Botox
 • Kun je mij een voorbeeld laten zien van hoe de huid veroudert?
  Hieronder zie je in een animatie hoe de veroudering van de huid rond de ogen eruitziet. Door het samentrekken van de huid rond het oog ontstaan er langzaam maar zeker rimpeltjes rond de ogen. Eerst trekken ze nog weg overnacht, maar langzaamaan blijven de lijntjes staan en ontstaan er de zogenaamde 'kraaienpootjes'. Door de kringspier rond het oog minder sterk te laten samentrekken (door middel van Botox) kun je dit proces vertragen.
Dokter Marsha Wichers Leiden

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

Normale veroudering van de  huid rond de ogen van 25 tot 50 jaar

(dit is een animatie)

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie

bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.
 
Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.
 

bottom of page