PROFHILO EN FILLERS, WAT IS HET VERSCHIL?

Profhilo versus fillers bij Dokter Marsha Wichers.jpg
logo praktijk dokter marsha wichers.png

FAQ's over de verschillen tussen deze twee behandelingen, die beide hyaluronzuur bevatten

Hyaluronzuur en huidveroudering: hoe werkt het anti-aging?


Van nature bevat ons lichaam zelf hyaluronzuur, opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Dit suikermolecuul is een water-liefhebber en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Naarmate de huid ouder wordt gaat deze steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Dit resulteert in verslapping van de huid en het verduidelijken van rimpels en fijne lijntjes. Hyaluronzuur wordt in crèmes vaak toegevoegd om de bovenste laag van de huid te hydrateren en droogtelijntjes te verminderen. Nog beter is om het rechtstreeks in de huid te brengen zodat het daar zijn werk kan doen. Hyaluronzuur kan met zijn krachtige hydraterende eigenschappen helpen de effecten van veroudering af te remmen en te repareren, waardoor de huid gehydrateerd en gladder wordt. Precies hierin is Profhilo uniek. Het bevat een hoge dosering zeer puur hyaluronzuur dat langwerkend is, waardoor het de eigen huid gedurende 28 dagen stimuleert in de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (elasticiteit van de huid). .
Op een rijtje...


Hyaluronzuur.......

  • Voorziet de huid van de perfecte dosis vocht;
  • Vervaagt fijne lijntjes en rimpels;
  • Maakt de huid soepeler en steviger;
  • Versterkt het beschermlaagje van de huid;
  • Is ontstekingsremmend, waardoor (acne) wondjes sneller helen;
  • Wapent de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen.
Wat is Profhilo?


Profhilo is een zeer puur en volledig afbreekbaar hyaluronzuur dat wordt geïnjecteerd in de huid van de onderste helft van het gezicht of de hals. Het wordt ingebracht op een aantal punten van waaruit het zich verdeelt over de huid. In de eerste instantie hydrateert het de huid en gaat daarna over in het stimuleren van de opbouw van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid steviger, elastischer wordt en een gezonde glans krijgt. Profhilo® is hiermee de enige injectable behandeling die deze eigenschappen heeft en daarom in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen heeft voor meest innovatieve product. Profhilo® bevat geen chemische toevoegingen. De vorm van het gezicht verandert niet na een Profhilo behandeling en het product is er niet op gericht om meer volume te geven.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig met Profhilo?


Profhilo wordt in kuurvorm toegepast, waarbij er wordt gestart met 2 à 3 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Daarna wordt het effect onderhouden door eenmaal per half jaar één behandeling te herhalen.
Wat is een filler?


Fillers worden gebruikt om heel gericht volumeverlies in het gezicht op te vullen d.m.v. injecties, denk daarbij bijvoorbeeld aan volumeverlies in de wangen of rond de mond. Het is ook mogelijk om rimpels te verzachten met hyaluronzuurfillers, denk bijvoorbeeld aan lijnen in de bovenlip, de mondhoeken of de neus-lippen plooi. Er zijn verschillende fillers op de markt, in onze praktijk maken wij gebruik van afbreekbare hyaluronzuurfillers. Deze blijven tussen de 6 en 18 maanden in de huid aanwezig en zijn zeer veilig omdat ze afbreekbaar zijn.
Fillers en gecrosslinked hyaluronzuur


Bij hyaluronzuur fillers wordt gecrosslinked hyaluronzuur gebruikt. Dit hyaluronzuur verschilt van het hyaluronzuur in ons lichaam: de moleculen van het hyaluronzuur in de fillers zijn vaak wat groter en ze worden aan elkaar “geplakt” oftewel gecrosslinked met een toegevoegd stofje, waardoor het afbraakproces van het hyaluronzuur aanzienlijk wordt vertraagd. Hoe groter de moleculen van het hyaluronzuur zijn en hoe meer het hyaluronzuur gecrosslinked is, hoe dikker de filler is, en hoe langer deze blijft zitten. Dit hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap het aantrekken van vocht waardoor plaatselijk volume gecreëerd kan worden en werkt minder sterk op huidverbetering.
Wanneer is Profhilo de juiste keuze?


"Ik wil niets veranderen aan mijn gezicht, maar ik wil graag een frissere huid en
zorgen dat mijn huid minder snel veroudert"

In dit geval is Profhilo een uitstekende keuze. Het wordt gebruikt voor het gezicht, de hals en de handen. De huid wordt steviger, is beter gehydrateerd en straalt meer.
Wanneer zijn hyaluronzuurfillers de juiste keuze?


"Ik stoor me aan rimpels in mijn gezicht en het volumeverlies waardoor ik er vermoeid uit zie"

In dit geval kunnen het beste hyaluronzuurfillers gebruikt worden om rimpels en volumeverlies op te vullen. Hiermee worden specifieke gebieden aangepakt met een gecrosslinked hyaluronzuur dat 6 tot 18 maanden lang effect geeft. Hoe dikker de gel, hoe meer het de huid kan 'liften'. Denk aan diepte in de neuslippenplooi en mondhoeken, ingezonken wangen en rimpels in de bovenlip.
Wanneer zijn Profhilo® èn hyaluronzuurfillers de juiste keuze?


"Ik stoor me aan rimpels in mijn gezicht en ik vind dat mijn
huid er dof en ouder uit gaat zien, ik wil graag de huid van mijn gezicht èn van
mijn hals in goede conditie houden"
Een combinatie van hyaluronzuurfillers en Profhilo is perfect om zowel bepaalde gebieden te verjeugdigen en een algemene huidverbetering toe te passen. Het is ook een manier om de hals bij het anti aging plan te betrekken.

Behandeling met Profhilo bij Dokter Marsha Wichers.jpg
Profhilo.jpg
NASHA hyaluronzuurgel.jpg
Dokter Marsha Wichers Leiden

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie

bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.
 
Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.