HOE KOM IK VAN MIJN FRONSRIMPEL AF?

logo praktijk dokter marsha wichers.png

FAQ's over het behandelen van fronsrimpels

Wat is een fronsrimpel?


Wanneer je gefronst kijkt veroorzaak je met de spiertjes tussen de wenkbrauwen één of meerdere verticale rimpels.
Hoe wordt een fronsrimpel veroorzaakt?


De huid tussen de wenkbrauwen 'vouwt' op het moment dat er gefronst wordt. Naarmate je deze beweging vaker maakt zal er na verloop van tijd een permanente rimpel ontstaan tussen de wenkbrauwen op de plek waar de huid vouwt. Er zijn mensen die af en toe boos of gefronst kijken. Er zijn ook mensen die continu spanning opbouwen in het fronsgebied. Zij hebben vaak onbewust een norse boze uitstraling en krijgen sneller een fronsrimpel. Soms klagen mensen ook over spanningshoofdpijn.
Wat is Profhilo?


Profhilo is een zeer puur en volledig afbreekbaar hyaluronzuur dat wordt geïnjecteerd in de huid van de onderste helft van het gezicht of de hals. Het wordt ingebracht op een aantal punten van waaruit het zich verdeelt over de huid. In de eerste instantie hydrateert het de huid en gaat daarna over in het stimuleren van de opbouw van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid steviger, elastischer wordt en een gezonde glans krijgt. Profhilo® is hiermee de enige injectable behandeling die deze eigenschappen heeft en daarom in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen heeft voor meest innovatieve product. Profhilo® bevat geen chemische toevoegingen. De vorm van het gezicht verandert niet na een Profhilo behandeling en het product is er niet op gericht om meer volume te geven.
Waarom is het behandelen van de fronsrimpel zo populair?


Veel mensen storen zich aan deze verticale rimpels omdat het vaak een getekende en vermoeide uitstraling geeft. Daarnaast worden zij er door hun omgeving meer dan eens op aangesproken dat ze boos kijken. Het ontspannen van het spiertje tussen de wenkbrauwen is een goede manier om dit op te lossen. Botox werkt heel effectief en snel.
Hoe vaak per jaar moet ik de behandeling herhalen?


Naarmate er vaker Botox gebruikt is in de fronsspier, zal het effect van de behandeling bij de meeste mensen langer aan gaan houden. In het begin is het rond de 3 maanden effectief en na verloop van tijd (meestal na één tot twee jaar) kan dit tot 6 maanden worden. Doordat er minder gefronst wordt 'leer je het fronsen af'. Fronsgedrag in het gezicht is vaak een gewoonte, die je dus ook af kunt leren.
Kun je voorkomen dat je een fronsrimpel krijgt?


Je kunt overwegen om Botox te gaan gebruiken nog voordat je een diepe fronsrimpel krijgt. Wanneer je merkt dat je rond je dertigste fronslijnen begint te krijgen lukt het vaak om met lage doseringen de fronsbewegingen minder sterk te maken. Lees ook de pagina over preventieve Botox behandelingen.
Wat kost een Botoxbehandeling van de fronsrimpel?


Gemiddeld kost een Botox behandeling van de frons 149 euro. Wanneer er gekozen wordt voor een lagere dosering zoals bij Softox, kost de behandeling 95 euro. In sommige gevallen is er een hogere dosering nodig, bijvoorbeeld bij een zeer sterke spier, zoals bij mannen nog wel eens het geval kan zijn, de kosten daarvoor komen op 180 euro.
Kun je een voor en na foto laten zien van een Botoxbehandeling van de frons?


Ja zeker, zie hieronder. Voor een video kun je kijken op de pagina over de Softoxmethode®.
Is Botox veilig?


Ga naar deze pagina als je meer wil weten over Botox en de veiligheid van deze behandeling.

Botox behandeling op maat door Dokter Marsha Wichers
Botox behandeling op maat door Dokter Marsha Wichers
Botox behandeling op maat door Dokter Marsha Wichers
Dokter Marsha Wichers Leiden

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie

bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.
 
Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.